Jak plátno dokáže ovlivnit kvalitu obrazu

Vybírat obraz do bytu není vůbec tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Musí nejen celkově ladit s interiérem, ale také odpovídat tvému životnímu stylu.  

A teď si představ, že sis konečně vybral ideální obraz, napjatě očekáváš, až obraz přijde... a když už obraz konečně máš v ruce a rozbalíš ho, dostaví se obrovské zklamání. Barvy jsou bledé, nevýrazné, plátno slabé, v rozích se krabatí a celý obraz je divně pokroucený. V Popydesign se ti naštěstí tohle nikdy nestane. Na kvalitě si totiž zakládáme a za naše obrazy dáme ruku do ohně

Zjistěte si všechny informace

Když si něco kupuješ v obchodě, můžeš si to osahat, prohlédnout. V tu chvíli tě moc nezajímá, jestli je plátno zrovna canvas a jakými barvami je potištěné. Prostě se ti v tu chvíli líbí, a tak ho bereš. V e-shopu si ale musíš ověřit, jaké materiály jsou k výrobě obrazu použity. To abys nebyl nepříjemně překvapený, až ti obraz přijde domů. 

Zásadní roli v kvalitě obrazu hraje vždy plátno. Pokud bude slabé, se špatným povrchem, barva k němu špatně přilne a barvy brzo vyblednou. Navíc je možné, že se plátno začne kroutit.  Na nekvalitních plátnech se často vyskytují různé skvrny, které po  natištění ještě více vyniknou. Na jaké parametry plátna se tedy soustředit? 

  • Druh plátna. V Popydesign používáme canvas, které je velmi podobné malířskému plátnu a má jeho skvělé vlastnosti. Právě canvas je vhodné pro profesionální tisk. Má bavlněný základ s nenasákavou vrstvou, který dobře přijímá barvu, nerozprskává se a nerozmazává. Plátno pečlivě prověřujte, protože u spousty firem narazíte na levné napodobeniny s polyesterem. 
  • Struktura plátna má vliv na vzhled obrazu. Canvas svou věrohodnou strukturou imituje skutečné malířské plátno. Pokud je plátno moc hrubé, nenechá vyniknout detaily obrazu. V opačném případě, kdy je plátno moc hladké, nemá obraz žádnou strukturu a vypadá jako plakát. 
  • Gramáž plátna udává jeho hustotu a pevnost. Používáme plátno o gramáži 370 g/m2. Vyniká svou hustotou a vysokou odolností. Když má plátno malou gramáž, je tenké a v rámu se všelijak kroutí a nejde pořádně napnout. To se u našich obrazů nestane. 

Uvidíš, že když si pověsíš na zeď obraz vytištěný na kvalitním plátně, rozsvítí celý interiér. Vybírej z našich motivů nebo nám pošli fotku a my z ní uděláme obraz. Můžeš tak mít své vzpomínky pořád na očích.

 

https://obchody.heureka.cz/popydesign-cz/recenze/
http://

Provozovatel webu, Popydesign, v.o.s., se sídlem Kochánov 34, Světlá nad Sázavou, 582 91, IČ: 06530966, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.